Veritabanı ORACLE


ORACLE
Oracle firması tarafından üretilen Oracle dünyanın en güçlü veritabanı olarak tercih edilmenin yanı sıra daha çok büyük ölçekli kuruluşlar tarafından tercih ediliyor. Burada Oracle kurulumu hakkında kısaca bilgi edindik. Ancak Oracle gerçektende çok kapsamlı bir veritabanı. Lisans ücretlerinin çok yüksek olduğu ve sadece Holding a.ş gibi büyük firmaların bütçesi yettiği bir veritabanı. Oracle windows içinde bulunmasına rağmen en çok linux işletim sistemlerinde kullanılmakta. Sebebi ise güvenlik ve hız. Oracle kendi Oracle Enterprise Linux işletim sistemini kullanmaktadır.

Staj süresince Oracle ile ilgili bazı eğitimlerde alacağız. Oracle ile iş olanakları hakkında araştırmalarda piyasada ciddi anlamda açık olduğu ve yetişmiş eleman olarak da buna ters oranlar az. Bize Oracle DBA’lik nasıl olunur ve neler yapmak gerekiyor ve ne bilmek gerekiyor onları anlattılar. Oracle DBA’lik için öncelikle iyi derecede ingilizce bilmek gerekiyor. çünkü piyasadaki çoğu kaynak ingilizce. Oracle DBA’lik için almamız gereken 3 eğitim var.

  1. Introduction to SQL
  2. Database Administration I
  3. Database Administration II

yukarıdaki eğitimleri aldıktan sorna her birisi için sınavlar yapılıyor ve ondan sonra sertifikanızı alabiliyorsunuz. Oracle DBA’lik sertifikası için Oracle’nin Türkiye’deki Tek yetkili kursu Bilginç den yukarıdaki eğitimlerden en az 1 tanesini almış olmanız gerekmektedir aksi taktirde sınava giremiyorsunuz. Ve en önemli şey okumak. İnternette bir sürü makale okumak ve bol bol uygulama yapmak gerekmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TCP-IP protokolünü kullanmak

Ana kartı kasa içerisine monte etmek