Staj defteri nasıl doldurulur


1- Staj Defterleri sürekli olarak  öğrencinin yanında veya işyerinde güvenli bir yerde, kotrole hazır bir şekilde bulunacaktır.
2- Koordinatör öğretmenler stajyer öğrencilerin denetimini önceden haber vermeksizin yapabileceklerinden, öğrenciler staj zorunluluğu bulunan günlerde işyerinde bulunmakla yükümlüdür.
3- Staj çalışmalarını yaz döneminde yapacak olana Anadolu Teknik ve Teknik Lises öğrencilerinin staj defterlerinde toplam 20 sayfa staj iş formu yer almaktadır. Stajlarını 5 hafta yapanlar için 25, 8 hafta yapanlar için ise 40 iş tanımlanması gerekmektedir. Bu nedenle eksik olan sayfaları fotokopi ile çoğaltıp staj defterlerinizin arkasına yapıştırabilir veya uygun yerlerinden zımbalayabilirsiniz. Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi olup yıl içerisinde zorunlu staj çalışmalarını yapacak olanlar için ise birinci dönem 5 ve 2.dönem 5 iş olmak üzere toplam10 iş staj defterlerinde hazır bulunacaktır. Staj defterlerine yazılacak olan işler öğrencilerin alan ve dallarıyla uyumlu olmalıdır. 
Örn: Ağ İşletmenliği dalındaki öğrencilerin TCP/İP ayalarının yapılması şeklinde kendi alanlarıyla uyumlu konuları defterlerine yazmaları gerekmektedir.
4- Yapılan iş birgünden fazla sürüyor ise ertesi günün işi olarakta yazılabilir.
5- Öğrenciler staj defterlerine yaptıkları işi değil, onun nasıl yapıldığını adım adım açıklayarak yapacaklardır.
Örneğin; Bugün anakart üzerine RAM takıldı değil,  Anakart üzerine RAM takma işlemi şeklinde başlık atarak. Yapılan işlemleri adım adım yazmak gerekecektir. Şöyleki;
BAŞLIK:Anakar Üzerine RAM takma işlemi
İÇERİK: Öncelikle bilgisayar kasası statik elektrikten etkilenmeyen düz bir zemine taşınır. Vidaları sökülerek varsa anakart üzerindeki toz vs. temizlenir. Uygun ram slotu için anakartla uyumlu 1GB ddr2 Ram dikkatli bir şekilde yuvaya yerleştirilir. Bu işlemi iki elinizi kullanarak slot uzerine orta sertlikte bir baskı uygulayarak gerçekleştiribiliriz. vs.. vs..
Şeklinde açıklamalı olarak yazılacaktır. Yani yazdıklarınızı 3.bir kişi (işten anlamayan) bile okusa bişeyler anlayacak şekilde yazmalısınız.
6- Staj defterindeki tüm yazılar kurşun kalemle değil, TÜKENMEZ veya PİLOT benzeri kalemler ile yazılacaktır. 
7- Defterinize şekil, tablo ve resim ekleyebilirsiniz. Bu işlemleri Stik(ruj) şeklindeki yapıştırıcılarla gerçekleştirmeniz daha temiz bir görünüm sağlar. Eklediğiniz dokümanları uygun yerlerinden staj defterinizdeki sayfaları onaylattığınız gibi onaylatmayı unutmayınız.(imza ve kaşe)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

TCP-IP protokolünü kullanmak

Genişleme Yuvası Kartlarını Monte Etmek

Veri yapılarıyla program yazmaya hazırlık yapmak